vrijdag, 11. oktober 2019 - 16:25 Update: 11-10-2019 19:54

Brand in bovenwoning Stationsstraat Boxtel

Boxtel

De brandweer werd vrijdagmiddag kort voor 13.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Stationsstraat in Boxtel. De brand woedde in een bovenwoning boven schoonheidssalon Beauty Filomina.

Middelbrand

Al snel werd opgeschaald naar middelbrand, de brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen ter plaats. De politie sloot de Stationsstraat en een gedeelte van de Molenstraat / Prins Hendrikstraat af zodat de brandweerlieden op een veilige en verantwoorde manier konden werken. De brand trok veel bekijks van omstanders, ook waren door de brand enkele winkels niet bereikbaar. In een later stadium werden de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat weer vrijgegeven en was alleen de Stationsstraat ter hoogte van het bewuste pand afgesloten.

Rookontwikkeling

De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling. Een ambulance kwam ter plaatse maar niemand raakte noemenswaardig gewond. Om 17.00 uur was de brandweer nog altijd aanwezig met één blusvoertuig. Op dat moment werd met een resque-zaag vermoedelijk een houten verdiepingsvloer open gezaagd. Volgens omstanders was het geen uitslaande brand. Over de oorzaak en de schade is bij ons op dit moment nog niets bekend. Wel was Stichting Salvage ter plaatse voor de eerste noodzakelijke zorg namens de brandverzekeraar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: