donderdag, 17. oktober 2019 - 18:22 Update: 17-10-2019 23:16

Advocate Inez Weski stopt met de verdediging van crimineel Ridouan Taghi: 'geen eerlijk proces'

inez weski, stopt, verdediging, ridouan taghi, geen eerlijk proces
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hilversum

Advocate Inez Weski stopt per direct met de verdediging van Ridouan Taghi, de meest gezochte verdachte van ons land.

Dat zegt Weski donderdag  in EenVandaag op NPO1. De raadsvrouw noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces. Weski laat aan het programma weten dat ze van de rechtbank geen onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de versleutelde berichten die de verdachten naar elkaar stuurden. Ze zegt dat ze het verder aan de rechtbank overlaat. 

Tegen EenVandaag zegt Weski: 'De beslissing is dat verdediging de verdediging neerlegt, het overlaat aan de  rechtbank. Dat de rechtbank de moed toont om een strafproces volledig te voeren. Het is niet een breuk met de cliënt, het is een breuk met het proces in de zin van de verdediging. Dus we laten het nu aan de rechtbank. Dat is een stap van de verdediging. Een bewuste stap.

Op de vraag of dit niet een zwaktebod is antwoordt Weski: 'We willen de stukken zien, we willen niet een half dossier. We willen weten dat er stukken niet onthouden worden. En dan krijg je een klein plakje te zien en daar moet je het mee doen. En dat heeft niets met waarheidsvinding te maken. Het is nu aan de rechtbank, laat het zien.'