donderdag, 31. oktober 2019 - 11:55

Automobilist na verkeersruzie achtervolgd en vanaf motorscooter beschoten

politiemotor-politieauto-zwaailicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag na een verkeersruzie achtervolgd door een motorscooter met twee opzittenden en op de Houtmankade in Amsterdam beschoten. Dit meldt de politie donderdag.

Verkeerstwist

Rond 02.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van de 28-jarige bestuurder van een blauwe Volkswagen Golf. Hij verklaarde te worden achtervolgd door twee opzittenden van een motorscooter na een mogelijke verkeerstwist. Daarbij zou ook een wapen zijn getoond. De verkeerstwist zou tussen het Surinameplein en de Overtoom hebben plaatsgevonden.

Beschoten

Terwijl de bestuurder de politie aan de lijn had, werd hij ter hoogte van de Houtmankade beschoten vanaf de motorscooter. De inzittende werd niet geraakt. Agenten zetten direct de achtervolging in en reden de motorscooter klem op de Nieuwe Hemweg. 

Aanhouding

Daar konden de twee verdachten, beide Amsterdammers van 29 jaar oud, worden aangehouden. Agenten hebben bij de aanhouding het dienstwapen op de verdachten gericht. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek, de motorscooter in beslag genomen.

Getuigen

Het voertuig van het slachtoffer is eveneens in beslag genomen. Wat zich precies heeft afgespeeld op de route tussen het Surinameplein en de Overtoom, maar ook tussen de Overtoom en de Houtmankade wordt momenteel onderzocht. Er zijn een aantal getuigen gehoord en camerabeelden worden uitgekeken. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de mogelijke verkeerstwist en het schietincident. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: