dinsdag, 21. januari 2020 - 19:23 Update: 21-01-2020 19:29

Politie doet invallen en aanhoudingen in onderzoek pedofielenvereniging Martijn

usb-stick-data-opslag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Dinsdag heeft de politie, in het strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn, op vier woonadressen in heel Nederland gezocht naar bewijsmateriaal. 'Het gaat om woningen van verdachten in Hengelo, Arnhem, Haarlem en Lelystad', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Twee mannen aangehouden

In Haarlem is een 75-jarige man aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno. In Hengelo is een 32-jarige man aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen', aldus het OM.

Digitale gegevensdragers

Bij de doorzoekingen is verder beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en digitale gegevensdragers, zoals ook usb-sticks. De komende tijd richt het onderzoek zich op het in beslag genomen materiaal.

Verbod

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden en ontbonden, omdat de vereniging streefde naar acceptatie van seksuele relaties tussen volwassenen en jongere kinderen. In juni 2019 is aangifte gedaan van voortzetting van de vereniging door voormalig bestuurders.

Categorie:
Provincie: