vrijdag, 24. januari 2020 - 11:05

Vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting

Foto van gevangenis | Archief EHF
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Middelburg

Een 37-jarige vrouw uit Vlissingen is vrijdag 24 januari 2020 omstreeks 04.00 uur in het trappenhuis van een flat aan de Oosterscheldestraat aangehouden ter zake de verdenking van brandstichting. De politie vermoedt dat zij wat oud papier van een stapel in de galerij heeft gepakt en dat in de lift heeft aangestoken.

De politie kreeg een melding dat een flatbewoner een brandlucht had geroken in de lift.   De melder zag in de lift een vrouw op de grond zitten die uit een blikje bier dronk met om haar heen wat afgebrande papieren. Ze vertelde tegen hem dat zij op iemand wachtte en warmte nodig had.

Trappenhuis

De agenten roken inderdaad op de begane grond al een brandlucht. Zij troffen de bedoelde vrouw aan het in trappenhuis. In de lift hing nog rook en in de hoek werd een schroeiplek aangetroffen. De verschroeide papieren waren opgeruimd. Dit werd later tijdens een zoekactie in de tuin voor de flat aangetroffen. Daar lagen twee hoopjes half verband papier. De vrouw vertelde een onsamenhangend verhaal en gaf toe dat ze wiet had gerookt. Ze is aangehouden. Een speekseltest bij haar reageerde positief op gebruik van hard drugs. Een GGD arts heeft daarop bij haar bloed afgenomen. De verdachte werd ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: