maandag, 2. maart 2020 - 16:53 Update: 02-03-2020 16:54

Preventief fouilleren in Spijkenisse levert zeven messen op

klapmes
Foto: Archief foto ter illustratie
Spijkenisse

Vrijdagavond is bij de drie metrostations in Spijkenisse preventief gefouilleerd. In totaal zijn 92 personen gefouilleerd en zijn 7 messen in beslag genomen. Dit meldt de politie maandag.

Metrostations

In drie van de veiligheidsrisicogebieden die door de burgemeester zijn aangewezen, rondom de drie metrostations, is vrijdagavond tussen 18.00 uur en 23.00 uur door agenten preventief gefouilleerd.

Klapmessen

De actie startte op het metrostation ‘De Akkers’, waar twee Stanley messen, en een klapmes in beslag zijn genomen. Daarnaast zijn twee personen bekeurd voor zwart rijden. Rond half tien werd de actie voortgezet op het metrostation ‘Heemraadlaan’, ook hier zijn twee messen aangetroffen en twee reizigers bekeurd voor zwartrijden. Aansluitend werd gefouilleerd op het metrostation ‘Spijkenisse Centrum’, hier zijn twee klapmessen in beslag genomen en reden drie personen zwart. Alle steekwapens zijn bij volwassenen in beslag genomen. 

Ernstige steekincidenten

De preventief-fouilleeractie maakt deel uit van de grotere aanpak om Spijkenisse veiliger te maken. Door de ernstige steekincidenten van de afgelopen weken, wordt er door de gemeente, politie en scholen intensief samengewerkt om ouders/verzorgers en jongeren bewust te maken van de gevaren van het dragen van messen. Een mes bij je dragen is niet normaal! #steekenergieinjetoekomst.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):