woensdag, 21. oktober 2020 - 15:58 Update: 21-10-2020 16:06

Politie houdt 3e verdachte aan in onderzoek dodelijke schietpartij Ridderkerk

forens-telefoon-gsm-mobiel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ridderkerk

Woensdagochtend heeft de politie een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Ridderkerk van afgelopen zaterdag. Dit meldt de politie woensdag.

Dode en zwaargewonde

'Het gaat om 26-jarige man uit Breda', aldus de politie. Bij de schietpartij kwam de 30-jarige Aziz uit Oud Beijerland om het leven. Een 32-jarige man, ook uit Oud Beijerland, raakte zwaargewond.

Auto beschoten

Een auto met daarin twee inzittenden werd zaterdagmiddag rond 15.15 uur op het parkeerterrein bij winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk ter hoogte van de Amerstraat beschoten. Gewaarschuwde agenten troffen deze auto met daarin twee zwaargewonde mannen, iets verderop op de Oostdijk aan. Reanimatie mocht niet meer baten en Aziz overleed ter plekke. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man uit Oud Beijerland, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

Groot onderzoek gestart

De politie startte direct een groot onderzoek en hield dezelfde middag nog twee verdachten aan. Een 32-jarige vrouw en 33-jarige man uit Rotterdam. Goed speurwerk leidde de rechercheurs naar een derde verdachte, een 26-jarige man uit Breda. Agenten hielden hem woensdagochtend aan. De politie onderzoekt wat zijn exacte rol is geweest. De 32-jarige vrouw werd afgelopen zondag in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 33-jarige Rotterdammer is verlengd, ook over zijn rol heeft het onderzoeksteam nog vragen.

Vragen aan het publiek

De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die mogelijk meer weten van deze schietpartij. Daarom roept de politie getuigen op, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: