zaterdag, 7. november 2020 - 20:06 Update: 07-11-2020 20:08

Sportvliegtuig botst vermoedelijk met drone

Sportvliegtuig botst vermoedelijk met drone
Foto: Pixabay/Powie
Eindhoven

Het sportvliegtuig dat gisteren halsoverkop moest terugkeren naar Eindhoven Airport is hoogstwaarschijnlijk in botsing gekomen met een drone.

Omstreeks 14.45 uur vlogen twee personen op ongeveer 600 meter hoogte in het sportvliegtuig. Ter hoogte van de plaatsen Aalst en Veen, in de buurt van het recreatiegebied de Neswaarden, hoorden de vliegers een harde klap en voelden dat iets tegen het vliegtuig was gebotst. De vliegers besloten direct terug te keren naar de Eindhoven Airport. Daar vroeg de piloot aan de luchtverkeersleiding om het landingsgestel op schade te inspecteren door langs de toren te vliegen.

Hierop heeft de luchtverkeersleiding een in de buurt vliegende Apache helikopter van de Koninklijke Luchtmacht gevraagd om de inspectie vanuit de lucht uit te voeren. Er zijn geen beschadigingen aan het landingsgestel waargenomen en is een voorzorgslanding gemaakt die verder goed verliep. Er is een deuk geconstateerd aan de neus van het toestel en schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone. Sporenonderzoek door het team Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid sluit uit dat de schade is veroorzaakt door een botsing met een vogel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: