dinsdag, 1. december 2020 - 11:50

Eerste aanhouding voor woningoverval Fred van Leer

Fred van Leer
Foto: rtl
Rotterdam

Maandagavond 30 november jl. is een 22-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van een poging overval op de woning van presentator en stylist Fred van Leer in Rotterdam. Daar werd woensdag 18 november in de ochtend door twee mannen gekleed in postNL kleding getracht om Van Leer te overvallen. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

De twee overvallers stonden woensdag 18 november ’s ochtends rond  7.45 uur voor de deur met een pakketje. Zij deden zich voor als medewerkers van PostNL. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen. De bewoner verweerde zich en de overvallers gingen er zonder buit rennend vandoor richting de C.P. Tielestraat.

De politie startte direct een onderzoek. Er werd onder andere een vuurwapen en een petje gevonden wat door medewerkers van de Forensische Opsporing veilig is gesteld. Een paar deuren verder stond een gestolen grijze scooter met zwarte details en een blauw kentekenplaatje van het merk Aprillia. Ook deze is in beslag genomen. Naast het veilig stellen van verschillende sporen hield de politie buurtonderzoek en sprak met de bewoner en getuigen.

Het onderzoek leidde naar de 22-jarige man die gister in Amsterdam op straat werd aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: