maandag, 14. december 2020 - 16:18 Update: 14-12-2020 16:48

Politie schiet hond dood die vrouw vol in gezicht beet

ambulance-C2000
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag/Zoetermeer

Bij het onderzoek naar een eerder bijtincident van afgelopen vrijdag in Den Haag was een agent afgelopen zondag in een woning aan de Velddreef in Zoetermeer genoodzaakt een agressieve hond dood te schieten. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Eerder bijtincident

'Uit onderzoek bleek dit de hond te zijn die bij een bijtincident op vrijdag 11 december betrokken was, hierbij raakte een 18-jarig slachtoffer zwaar gewond', aldus de politie.

Onderzoek

Agenten van politiebureau Zuiderpark deden een uitgebreid onderzoek naar dit zeer ernstig bijtincident. Volgens het zwaargewonde slachtoffer probeerde zij op de Nunspeetlaan in Den Haag een kleine hond die door een agressieve hond werd belaagd te ontzetten. Plotseling viel de zeer agressieve hond de vrouw aan en beet haar vol in het gezicht. Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen op en ligt nu nog steeds in het ziekenhuis.

Vangstok

Na een uitgebreid onderzoek naar de verblijfplaats van de eigenaar en de agressieve hond, kwam de woning aan de Velddreef in Zoetermeer in beeld. Toen agenten de hond probeerden te benaderen reageerde deze direct zeer agressief. Agenten hebben nog geprobeerd de hond met een vangstok onder controle te krijgen. 

Vuurwapen gebruikt

Toen dit niet mogelijk bleek en de hond de agenten aanviel was een van de agenten genoodzaakt zijn vuurwapen tegen de hond te gebruiken. De hond heeft dat niet overleefd. De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: