maandag, 15. februari 2021 - 10:18

Dode bij schietpartij in Amsterdam

politie agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Op het Van Limburg Tirumplein in Amsterdam heeft zondagavond een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij is één persoon om het leven gekomen en een andere gewond geraakt. Deze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de schutter

Rond 20.00 uur worden er meerdere schoten gelost op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. Als hulpdiensten ter plaatse komen treffen zij twee mannen met schotwonden aan. Ondanks dat zij direct met reanimeren starten overlijdt een 29-jarige man aan zijn verwondingen op straat. Het andere slachtoffer, een 35-jarige man, is naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar.

Twee aanhoudingen

Vooralsnog ontstaat het beeld dat er schoten zijn gelost vanwege een ruzie. De politie heeft een  man die ook betrokken was bij het incident aangehouden. Zijn rol wordt op dit moment onderzocht. Dit geldt ook voor de man die met een schotwond naar het ziekenhuis is afgevoerd. Ook hij is aangehouden en zal door de politie worden gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: