woensdag, 24. maart 2021 - 16:36 Update: 24-03-2021 16:46

Agressieve bijtende hond door agent doodgeschoten

hond-boom-riem
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Een agent zag zich woensdag genoodzaakt, na een melding van een agressieve bijtende hond op de Melis Stokelaan in Den Haag, het dier, een American Bull terriër, neer te schieten. 'De hond heeft het niet overleefd', zo laat de politie woensdag weten.

Twee honden aangevallen en vrouw gebeten

'De American Bull terriër viel vanuit het niets twee honden aan die daarbij diepe bijtwonden opliepen. 'De honden zijn naar een dierenarts gebracht voor verdere behandeling. Een vrouw liep een bijtwond op toen ze de vechtende honden uit elkaar wilde halen', aldus de politie.

Hond aangelijnd aan paal

De American Bull terriër viel op straat een andere hond aan. De vechtende honden zijn uit elkaar gehaald door de vrouw die de American Bull terriër uitliet, de eigenaresse van de aangevallen hond en agenten die op de melding afkwamen. De eigenaresse van de aangevallen hond raakte hierbij gewond. De American Bull terriër is daarna aangelijnd met een stevige riem en daarmee bevestigd aan een paal.

Hond rukt zich los

Op het moment dat de agenten het verloop van het incident onderzochten, rukte de American Bull terriër met zoveel kracht aan de lijn, dat deze brak. Hij viel direct weer een andere passerende hond aan. Deze kleine hond zou de aanval zonder snel ingrijpen vermoedelijk niet hebben overleefd. 

Neergeschoten door agent

Ook omstanders liepen gevaar door het gedrag van de American Bull terriër. Hierdoor was een agent genoodzaakt zijn vuurwapen tegen de aanvallende hond te gebruiken, waardoor de American Bull terriër kwam te overlijden. De twee andere honden zijn met ernstige bijtwonden naar een dierenarts gebracht. Hun toestand is nog onbekend. De eigenaar van de American Bull terriër meldde zich later bij het bureau voor toelichting en verdere afhandeling van deze zaak. De politie onderzoekt de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: