woensdag, 28. april 2021 - 17:13 Update: 28-04-2021 17:19

Verdachten ontploffingen Venlo aangehouden

celdeur-bewaker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Venlo

Zondag 24 januari waren er in Venlo 's avonds op diverse plekken ongeregeldheden. 'Zo werden er in de wijk Vastenavondkamp twee explosieven tot ontploffing gebracht. Onlangs werden er twee personen aangehouden die verdacht worden van het tot ontploffing brengen van deze explosieven', zo laat de politie woensdag weten.

Brand na ontploffing

Op die bewuste zondagavond werd even voor 21.30 uur bij de ingang van het Buurtpunt op de Alberickstraat een explosief tot ontploffing gebracht. Daarbij ontstond er brand in het betreffende pand. 

Elektriciteitshuisje

Even later ging er verderop, bij een elektriciteitshuisje, een tweede explosief af. Bij beide ontploffingen vielen er geen gewonden. In onderzoek naar de incidenten werden beelden van de explosies én de verdachten gedeeld middels een SpeurMee-video. Daarnaast werden de beelden begin maart ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond.

Aanhoudingen

'Woensdag 21 april is een 26-jarige man uit Venlo aangehouden. De dag erna, op donderdag 22 april, is een eveneens 26-jarige man uit Venlo aangehouden. Beide zijn verhoord en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: