zaterdag, 5. juni 2021 - 18:29 Update: 06-06-2021 14:38

Update: passagiers taxi dodelijk ongeval Leiden melden zich bij politie

politieauto-afzetlint-agenten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Leiden

In Leiden is bij een aanrijding in de Steenstraat zaterdagmiddag rond 13.00 uur een 7-jarig meisje om het leven gekomen. 'Het meisje reed op de fiets en kwam in aanrijding met een bus', zo meldt de politie zaterdag.

Overleden

'De hulpdiensten rukten met spoed uit maar het 7-jarig slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen', aldus de politie die onderzoekt doet naar de precieze toedracht van het verkeersongeval.

Met ouders

Het meisje fietste met haar ouders op de Steenstraat toen zij een uitwijkmanoeuvre met haar fiets maakte, vermoedelijk door een plotseling openslaande autodeur van een stilstaande taxi. Het meisje kwam ten val en daardoor kwam zij onder een bus terecht die op dat moment langsreed. 

Verhoor

De taxichauffeur en de bestuurder van de bus zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De Steenstraat was lange tijd voor onderzoek afgesloten. Opsporing Team Verkeer onderzoekt de toedracht.

Update zondag 6-6-21

De twee passagiers van de taxi hebben zich bij ook de politie gemeld. 'Deze twee passagiers zijn inmiddels door agenten gehoord', zo meldt de politie zondag. De Steenstraat was lange tijd voor onderzoek afgesloten. Het onderzoek door Opsporing Team Verkeer naar de toedracht loopt nog steeds.

Categorie:
Provincie: