vrijdag, 9. juli 2021 - 17:38 Update: 09-07-2021 17:43

Sterke aanwijzingen dat omgekomen motoragent met opzet is aangereden

motoragent-vuurwapen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Het onderzoek rond het ongeval waarbij afgelopen woensdag een motoragent om het leven is gekomen is nog in volle gang. 'Uit het onderzoek tot nu toe komen sterke aanwijzingen naar voren dat de verdachte met opzet de motoragent heeft aangereden en vervolgens is doorgereden', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

Verdachte 14 dagen langer vast

De 45-jarige man uit Melissant die afgelopen woensdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval op de Waalhavenweg in Rotterdam blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam vrijdag beslist. De officier van justitie verdenkt de man van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. 

Onderzoek

De exacte toedracht van het incident is nog niet duidelijk. Er is een groot opsporingsteam op het onderzoek gezet. Een politieteam uit Zeeland-West-Brabant leidt dit onderzoek. 

Getuigen

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van het ongeval en die nog niet met de politie hebben gesproken. De politie ontvangt ook graag camerabeelden, van bedrijven uit de omgeving of van mensen met een dashcam. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: