zondag, 28. november 2021 - 10:11 Update: 28-11-2021 16:39

Dode en meerdere gewonden bij woningbrand Dongen

brandweerman-zwaailicht-woning
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Dongen

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een uitslaande woningbrand in het Brabantse Dongen meerdere gewonden gevallen. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zondag.

Groot opgeschaald door hulpdiensten

De brand in de woning aan de Kardinaal van Rossumstraat brak even voor 04.45 uur uit waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. Vanwege de ernst van de brand werd er direct opgeschaald en kwamen er meerdere brandweereenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. 

Bewoners en buren opgevangen

De bewoners waarvan de woning in brand stond werden buiten opgevangen. Ook de buren waren naar buiten gevlucht. Meerdere bewoners van de woning die in brand stond raakte gewond. Er werd op dat moment nog één persoon vermist. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Nabluswerkzaamheden

Er werden onder meer vier tankautospuiten en een hoogwerker ingezet bij de bestrijding van de brand. Ook werd er een droneteam van de brandweer ingezet om de brand zo effectief mogelijk te blussen en in beeld te krijgen. Hierdoor heeft de brandweer overslag naar andere woningen weten te voorkomen. De brandweer zal zondag nog een flink aantal uren nodig hebben om nabluswerkzaamheden te verrichten.

Lichaam in woning aangetroffen

Tijdens het nablussen van de brand werd het lichaam van een persoon gevonden door brandweerlieden. De politie is om die reden een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en de identiteit van het slachtoffer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: