maandag, 24. januari 2022 - 18:39 Update: 25-01-2022 15:01

Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos

Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos
Foto: Politie
doos-wijnflessen
Foto: Politie
Purmerend

De politie kreeg zondag 16 januari een melding van de dierenambulance dat er een kartonnen wijndoos was aangetroffen op een bankje bij de Barcelonahaven, met hierin een levende kat.

De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de kat of over het dumpen van deze kat.

Een voorbijganger zag de doos staan en hoorde hier miauwgeluiden uit komen. Met behulp van een omstander werd de dierenambulance ingeschakeld. In de doos zat een zwart kat met witte pootjes. De kat heeft geen chip, dus het is niet bekend wie de eigenaar van deze kat is. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen, naar de eigenaar van deze kat én naar diegene(n) die deze kat in een doos heeft/hebben gedumpt.

Mensen die zaterdag 15 of zondag 16 januari iets gezien hebben in de omgeving van de Barcelonahaven in Purmerend, of die iemand daar hebben zien lopen met de doos zoals op een van de foto's te zien is, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: