zaterdag, 12. februari 2022 - 11:26 Update: 12-02-2022 17:56

Demonstrerende vrachtwagenchauffeurs verlaten stad

Foto van Volvo vrachtwagen | WyzPhoto | www.wyzphoto.nl
Foto: foto ter illustratie
Den Haag

Het Binnenhof in Den Haag is zaterdagochtend geblokkeerd door vrachtwagenchauffeurs en andere betogers. Zij hebben zich aangesloten bij ‘Freedom Convoy Nederland’, naar voorbeeld van protesten in Canada en Partijs door vrachtwagenchauffeurs.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de actievoerders naar het Malieveld zijn verwezen, maar hebben hier nog geen gehoor aan gegeven. Het is de demonstranten te doen om hun ongenoegen kenbaar te maken over de coronaregels.

Op sociale media wordt opgeroepen om naar Den Haag te komen en zich aan te sluiten bij het protest. De gemeente Den Haag roept op om te parkeren bij het ADO stadion.

Update 15.00 uur

De demonstranten in het centrum DenHaag krijgen tot vanmiddag 15.30 uur de tijd om met hun voertuig de gemeente te verlaten. Wie hier geen gehoor aangeeft riskeert een aanhouding en boetes. Ook kunnen de sleepkosten (€ 306) door de gemeente in rekening worden gebracht.

Update 18.00 uur

De demonstranten die vandaag met onder andere vrachtwagens de binnenstad van DenHaag blokkeerden, hebben inmiddels de stad verlaten. Het verkeer komt langzaam weer op gang.

Categorie:
Provincie: