dinsdag, 3. mei 2022 - 20:53 Update: 04-05-2022 9:22

Zeer grote brand op dak van portiekflat in Dordrecht

Foto van brandweer blussen hoogwerker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Dinsdagavond is de brandweer in Dordrecht rond 19.50 uur uitgerukt voor een grote brand aan de Troelstraweg in Dordrecht. 'Het dak van een portiekflat staat in brand', zo meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid dinsdagavond.

Opgeschaald naar Zeer Grote Brand

De brandweer heeft opgeschaald naar Zeer Grote Brand en voor afstemming tussen hulpdiensten is coördinatiealarm ‘GRIP 1’ afgegeven. De brand is ontstaan op een balkon en overgeslagen naar het dak. Doordat er brandende dakbedekking naar beneden valt worden ook andere balkons getroffen door de brand. De brandweer heeft woningen ontruimd.

Hoogwerker

Voor het blussen van de dakbrand van bovenaf wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker en een autoladder. De rookontwikkeling lijkt af te nemen. De brandweer waarschuwt mensen in de omgeving om uit de rook te blijven en bij overlast in eigen woning om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Update 22.00 uur

Alle woningen van de portiekflat zijn ontruimd, er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners worden opgevangen in de lokale bibliotheek, de burgemeester is ook aanwezig. De bewoners kunnen vanavond nog niet terug naar huis. De brandweer is nog wel bezig met het openbreken van het dak om alle scenario's uit te sluiten en er zeker van te zijn dat de brand echt uit is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):