vrijdag, 20. mei 2022 - 15:07 Update: 20-05-2022 15:08

Man in Rotterdam aangehouden na waarschuwingsschot

donker-zwaailicht-blauw-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Voor de aanhouding van een verdachte van bedreiging en mishandeling loste een politieman in de nacht van donderdag op vrijdag een waarschuwingsschot aan de Van Speykstraat. Dit meldt de politie vrijdag.

Mishandeld en bedreigd

Kort daarvoor hadden twee mannen de politie gebeld dat zij geslagen en bedreigd waren door een man met een vuurwapen.  Er was een waarschuwingsschot voor nodig om de verdachte, een 25-jarige Rotterdammer, de aanwijzingen van de politieman op te laten volgen. Hij kon daarna worden aangehouden.

Ruzie

Om 04.45 uur waarschuwden twee slachtoffers de politie dat zij zojuist bij een ruzie waren mishandeld en bedreigd door een man met een vuurwapen in de Josephstraat. Ze konden wegrennen en verklaarden dat de verdachte was weggelopen in de richting van de Van Speykstraat.

Camerabeelden

Via camerabeelden op het politiebureau konden collega’s de verdachte lokaliseren achter een auto, die aanwijzingen gaven ze door naar de agenten op straat. De verdachte was toen snel gevonden, maar luisterde niet naar de aanwijzingen van de politieman. Omdat hij volgens de melders een vuurwapen bij zich had, werd geen risico genomen en een waarschuwingsschot afgevuurd. De 25-jarige Rotterdammer besloot toen mee te werken en is aangehouden. Het vuurwapen is niet aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: