dinsdag, 19. juli 2022 - 17:37 Update: 19-07-2022 17:40

Politie: Plofkrakers Osdorp gebruikten valse kentekenplaat

scooter-brommer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De Amsterdamse recherche heeft in het kader van het onderzoek naar een plofkraak op een geldautomaat in Osdorp afgelopen zaterdag inmiddels meer informatie over de vluchtscooter en –richting van de twee verdachten. 'Tijdens de plofkraak in de vroege ochtend van zaterdag 16 juli 2022 ontstond veel schade en brand, maar is er geen buit gemaakt', zo meldt de politie dinsdag.

EOD

Na de explosie werden omliggende woningen aan Tussen Meer in Osdorp ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse om nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen. Getuigen zagen na de plofkraak een persoon hinkend weglopen en daarna een donkere scooter met twee personen wegrijden. Agenten zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Valse kentekenplaat

Uit nader onderzoek is gebleken dat de twee verdachten zijn gevlucht op een motorscooter, vermoedelijk een BMW C600 beginnend met kenteken 39-MP. 'Het duo reed weg via het fietspad op Langswater in de richting van de Osdorper Ban. Hoe ze vanuit daar zijn verder gevlucht, is niet bekend. De kentekenplaat hoort op een andere motor thuis', aldus de politie. Het onderzoeksteam zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien op 16 juli tussen 05.00 en 05.30 uur met betrekking tot genoemde motorscooter.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: