vrijdag, 5. augustus 2022 - 12:32 Update: 05-08-2022 12:37

Ramen en deur door explosie uit woning Lutmastraat geblazen

explosie-lutmastraat
Foto: Bon
Amsterdam

Een zware explosie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bij een woning aan de Lutmastraat in Amsterdam-Zuid grote schade aangericht. Dit meldt de politie vrijdag.

'Enorme knal'

De meldkamer kreeg vrijdag om 05.38 uur meerdere meldingen van bewoners aan de Lutmastraat en omgeving dat er een enorme knal te horen was. Politieagenten gingen direct naar de locatie, waar zij aan de Lutmastraat onder meer een totaal vernielde voordeur van een woning aantroffen. 

Nieman gewond

'Ook bleken meerdere ruiten van woningen te zijn gesneuveld. Ondanks dat meerdere bewoners de schrik van hun leven kregen, raakte niemand gewond', aldus de politie. 

Onderzoek gestart

De politie is direct een onderzoek opgestart om te achterhalen wat er is gebruikt om de explosie te veroorzaken. Ook vindt er sporen- en buurtonderzoek plaats en wordt gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk om hoeveel verdachten het gaat. Rechercheurs spreken graag met getuigen die iets hebben gezien op de vroege ochtend van vrijdag 5 augustus en ook beeldmateriaal is zeer welkom, aldus de politie. 

Categorie:
Provincie: