maandag, 7. november 2022 - 11:28

Veel kinderen vinden tweedehands speelgoed van de Sint ‘prima’

Foto van LEGO stenen speelgoed | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Kinderen weten goed dat klimaatverandering een probleem is. En ze zijn bereid om daar zelf offers voor te brengen, blijkt uit een enquête onder lezers van het tijdschrift Quest Junior. In de regen op de fiets naar school, in plaats van met de auto? Dat is voor 91 procent van de jonge lezers geen probleem. En twee derde (67 procent) wil best op vakantie zonder vliegtuig. Maar de tablet of telefoon wegdoen? Dat wil maar 6 procent van de kinderen. En slechts 25 procent overweegt minder vaak te douchen.

Sinterklaas kan langs de kringloop

Tweedehands speelgoed krijgen met de feestdagen is voor kinderen geen probleem: 43 procent vindt dat prima, 39 procent vindt dat misschien goed en slechts 15 procent wil alleen nieuw speelgoed. Sinterklaas weet dus wat hem te doen staat.

Hoe kunnen we duurzamer leven?

Zo’n 64 procent van de deelnemende kinderen vindt dat de regering niet genoeg doet voor de duurzaamheid en het milieu. Ze hebben wel wat tips. Zo vindt Daan van 8 het een goed idee als de overheid een nationale opruimdag organiseert, zodat iedereen kan meehelpen. Teddy (7 jaar) hoopt dat er een stikstofvanger uitgevonden kan worden en Remi (groep 4) vindt dat iedereen gratis met de trein of bus moet kunnen zodat mensen de auto laten staan. Ten slotte vindt 12 procent van de kinderen dat hun ouders meer moeten doen voor het milieu, zoals minder vaak de auto nemen en beter afval scheiden.

Categorie:
Provincie: