maandag, 7. november 2022 - 15:36 Update: 07-11-2022 15:37

79 kilo vuurwerk uit kelderbox in beslag genomen. Vier man aangehouden

vuurwerk-dozen-garage
Foto: Politie
Den Haag

In een kelderbox aan de ’s-Gravenzandelaan trof de politie op vrijdag 4 november 79 kilo vuurwerk met de kracht van een explosief aan. De politie had informatie gekregen dat er mogelijk een hoeveelheid vuurwerk op deze locatie was opgeslagen.

Na deze tip deed de politie een inval en trof de genoemde hoeveelheid aan.

Bij de inval trof de politie in de kelderbox en in de kruipruimte onder de kelderbox verschillende soorten vuurwerk met de kracht van een explosief aan. Zo werden onder meer 32 stuks 3 inch shells (mortierbommen), 1360 stuks enkelshots buizen, 780 nitraatbommen en 231 Cobra6-bommen aangetroffen.

Vier mannen aangehouden

Tijdens de inval werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man, een 34-jarige man en een 26-jarige man allen zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 48-jarige man uit Den Haag. Het vuurwerk is in beslaggenomen en wordt vernietigd.

Vuurwerk met de kracht van een explosief

Jaarlijks raken tientallen mensen gewond door verkeerd gebruik van legaal vuurwerk of door vuurwerk met de kracht van een explosief. Dit vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk, waardoor een verhoogde kans op letsel is. Lontjes zijn bijvoorbeeld te kort, het vuurwerk is beschadigd, of er zit teveel kruit in. Het is niet alleen voor de afsteker gevaarlijk, maar ook voor omstanders. Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert bovendien gevaar op voor ontploffing of een grote brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):