woensdag, 9. november 2022 - 16:48 Update: 09-11-2022 16:59

Motorrijder (20) omgekomen na door politie gestaakte achtervolging

agenten-donker-zaklamp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdagavond is een 20-jarige Amsterdammer om het leven gekomen bij een verkeersongeval. 'Het slachtoffer reed ter hoogte van het station tegen iets aan kwam hierdoor ten val en raakte gewond en overleed kort daarna in het ziekenhuis', zo meldt de politie woensdag.

Verkeersovertreding

Rond 19.10 uur zagen politieagenten een motorrijder een verkeersovertreding begaan. De politie wilde de motorrijder hierop aanspreken. Echter bij het zien van de agenten ging de bestuurder er vandoor. De politie ging achter de motorrijder aan en gaf hem een stopteken. Na een korte achtervolging, besloten de agenten deze uiteindelijk te staken vanwege de gevaarlijk hoge snelheid.

Motorrijder gereanimeerd

Korte tijd later troffen de agenten bij het station de motorrijder aan op de grond. Zij verleenden direct eerste hulp. Het slachtoffer werd door de politie gereanimeerd totdat het ambulancepersoneel de reanimatie overnam. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht alwaar de Amsterdammer aan zijn verwondingen is overleden.

Onderzoek en getuigen gezocht

De specialistische diensten van de politie op het gebied van verkeer doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zich nog niet gemeld hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: