vrijdag, 30. december 2022 - 12:29

SMS-bom verstuurd naar jonge klanten van drugsdealers

telefoon
Foto: fbf
Zoetermeer

De politie heeft op vrijdag 30 december een sms-bom verstuurd naar bijna 1.000 contacten die werden aangetroffen in de telefoons van vermoedelijke drugsdealers. Het gaat veelal om jongeren tussen de 17 en 23 jaar, die hun drugs bestelden voor feestjes en het weekend. De sms moet ze bewust maken van de wereld achter hun drugsgebruik en stelt ook de vraag hoe ze hun eigen grens bewaken.

De actie komt voort uit een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. In november werden twee vermoedelijke drugsdealers aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. Hun telefoons zijn in beslag genomen en daarin werden honderden telefoonnummers aangetroffen. Het lijkt vooral te gaan om klanten tussen de 17 en 23 jaar, de zogenoemde ‘weekend- en feestgebruikers’.

In samenspraak met het Openbaar Ministerie zijn de telefoonnummers daarom gebruikt om eenmalig een sms-bericht aan te versturen. De ontvangers zijn niet geregistreerd in de politiesystemen, ze hoeven niet te vrezen voor een sanctie. Wel is het belangrijk dat ze gaan nadenken over hun drugsgebruik.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: