dinsdag, 28. februari 2023 - 18:09 Update: 28-02-2023 18:19

Agent in vrije tijd dwingt tijdens conflict met hakbijl in de hand meisje op haar knieën

politie agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Sassenheim

Een agent uit Sassenheim is naar huis gestuurd door zijn chef nadat hij in zijn vrije tijd bij een conflict met een groep jongeren bij zijn woning met een hakbijl in de hand een meisje opdracht had gegeven op haar knieën te gaan zitten. Dit meldt de politie dinsdag.

Conflict

Het conflict tussen de agent in vrije tijd en een groep jongeren ontstond in de nacht van 27 op 28 februari rond 02.00 uur. De groep jongeren zocht de agent bij zijn woning op. De agent was op dat moment niet in dienst. 

Hakbijl

De agent kwam met een hakbijl in zijn hand naar buiten en wilde één van de jongeren aanhouden. De politie werd, mede op verzoek van de collega-agent, gewaarschuwd. Toen agenten erbij kwamen, hebben zij hun collega aangemerkt als verdachte van bedreiging. Tegen de agent zal een intern onderzoek worden gestart en de zaak zal worden voorgelegd bij het Openbaar Ministerie. In afwachting van het onderzoek is de betrokken agent niet aan het werk.

Onderzoek oorzaak conflict

'Waarom de jongeren in eerste instantie het huis van de agent opzochten en hoe het conflict is ontstaan, is nog onduidelijk en wordt onderzocht', aldus de politie. Op beelden is te zien hoe de agent buiten diensttijd een van de jongeren aan haar jas meetrekt en opdracht geeft op haar knieën te gaan zitten, terwijl hij de bijl nog steeds in zijn hand heeft. Plaatsvervangend districtschef Danny Williams: 'Het zijn heftige beelden om te zien. Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn.'

Intern onderzoek

Bij het intern onderzoek naar de feiten van het incident wordt er vastgesteld of er mogelijk sprake is van plichtsverzuim. Een intern onderzoek biedt de politie als werkgever de mogelijkheid om alle relevante feiten van individuele gedragingen zo helder mogelijk op tafel te krijgen. Het onderzoek schetst een zo volledig mogelijk beeld van het incident, waarbij zowel belastend als ontlastend materiaal wordt verzameld en vastgelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):