zaterdag, 15. april 2023 - 21:27

Meisje (5) omgekomen na aanrijding met motorrijder

voa-politie-ongeval
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Alkmaar

Zaterdagmiddag is bij een verkeersongeval aan de Nicolaas Beetskade in Alkmaar een 5-jarig meisje uit Alkmaar om het leven gekomen. 'Het meisje zat in een bakfiets die door de motor werd geraakt. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht', zo meldt de politie zaterdag.

Meisje in ziekenhuis overleden

De aanrijding vond rond 12.00 uur plaats. Een motorbestuurder raakte een bakfiets waar het meisje in zat. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar hulp aan het meisje mocht helaas niet meer baten. 

Onderzoek

De verkeersongevallenanalyse heeft direct na het verkeersongeval een sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek naar de toedracht loopt. De bestuurder van de motor, een 26-jarige inwoner van Alkmaar, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden en wordt later verhoord.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt het verkeersongeval en komt graag in contact met getuigen. Ook met getuigen die de motor al eerder hebben zien rijden in de omgeving van de Nicolaas Beetskade. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: