zaterdag, 12. augustus 2023 - 14:42 Update: 13-08-2023 12:40

Man op boot bedreigt kinderen met wapen

Foto van zeiljacht in haven | Archief EHF
Foto: Archief EHF
De Lier/Honselersdijk

Vrijdagavond heeft de politie een 40- jarige man aangehouden in De Lier, die kort daarvoor op een boot een vuurwapen aan twee kinderen zou hebben getoond. 'Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen. De man wordt gehoord en zit nog vast', zo meldt de politie zaterdag.

Aanhouding

Rond 20.20 uur kreeg de politie een melding dat twee jonge kinderen achter de Hofstraat in Honselersdijk door een man vanaf een boot zouden zijn bedreigd met een vuurwapen. Hierna was de boot met de man in de richting van de veiling in De Lier gevaren.

Inzet politiehelikopter

Direct werd een onderzoek opgestart en werd onder andere een politiehelikopter ingezet. De boot werd al snel getraceerd ter hoogte van de brug bij de kruising van de Veilingweg en de Oostelijke Randweg in De Lier. 

Nepwapen op boot aangetroffen

Na onderzoek in de boot werd een nepwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de 40- jarige inwoner uit Honselersdijk werd aangehouden. Bij de fouillering van de verdachte werd ook nog een patroonhouder van een luchtdrukpistool en een mes aangetroffen.

Categorie:
Provincie: