zondag, 10. september 2023 - 13:08 Update: 10-09-2023 16:29

Burgemeester maak zich grote zorgen over de ontwrichtende acties die voor de komende werkdagen

Bus mobiele eenheid
Foto: Politie
Den Haag

Voor de tweede achtereenvolgende dag heeft de politie vandaag op de A12 moeten ingrijpen nadat actievoerders de Utrechtsebaan blokkeerden. Vandaag zijn er ruim 500 mensen aangehouden voor de Wet Openbare Manifestaties. Daarnaast werd een aantal personen aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals belemmering van het politiewerk.

Voor de politie tot de aanhouding van actievoerders op de snelweg overging, hebben zij voor zover mogelijk eerst de kinderen en hun eventuele begeleiders uit de groep gehaald, zodat deze tijdig de kans kregen te vertrekken. Desondanks bevonden zich onder de aangehouden personen nog vier minderjarigen.

Burgemeester Van Zanen

‘Met deze negende poging om een ontwrichtende blokkade op te werpen voor de inwoners van Den Haag, wordt het demonstratierecht wederom met voeten getreden. Ik ga niet over de doelen die men nastreeft, maar maak mij grote zorgen over de ontwrichtende acties die voor de komende werkdagen zijn aangekondigd’, stelt burgemeester Jan van Zanen in zijn verklaring na afloop.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: