donderdag, 30. juni 2016 - 23:55 Update: 30-06-2016 23:58

Portugal bereikt halve finale na strafschoppenserie

Marseille

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Na een spannend duel in Marseille mag Portugal zich op gaan maken voor de halve finale van het EK. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en zorgden voor een vermakelijke wedstrijd. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op en in de verlenging vielen er geen doelpunten. Ricardo Quaresma schoot de beslissende penalty tegen de touwen.

Polen zat na twee minuten spelen al op rozen toen Robert Lewandowski een voorzet van Kamil Grosicki in een doelpunt omzette. Portugal leek even van zijn stuk gebracht en zag de Polen een aantal keer dicht bij de 2-0 komen, maar wist uiteindelijk via een van richting veranderd schot op gelijke hoogte te komen. Het achttienjarige talent Renato Sanches sneed vanaf de rechterflank naar binnen en schoot de bal via een Pools been langs doelman Lukasz Fabianski.

De tweede helft bleef boeien en leverde kansen over en weer op. Arek Milik was dichtbij de 2-1 maar zag doelman Rui Patricio zijn inzet keren. Ronaldo dook tien minuten voor tijd plotseling alleen voor de Poolse keeper op, maar slaagde er niet een volley op doel te krijgen.

In de verlenging werd duidelijk dat beide ploegen de meeste energie al verbruikt hadden. Het tempo lag een stuk lager dan in de tweede helft, maar toch ontstonden er aan beide kanten kansen. Het hoogtepunt van de verlenging was een "fan" die plotseling het veld oprende maar snel door stewards werd gegrepen. Ook de verlenging bracht geen winnaar voort.

Tijdens de strafschoppenserie faalde Cristiano Ronaldo ditmaal niet vanaf 11 meter. Ook Lewandowski bleef koel vanaf de stip. Rui Patricio kroonde zich tot held van de avond door de strafschop van Jakob Blaszczykowski te keren. Portugal bereikt de halve finales ondanks dat het iedere wedstrijd in de reguliere speeltijd gelijk speelde. In de halve finale treffen Ronaldo en zijn consorten Wales of België.