zondag, 11. september 2005 - 20:18

Eerste editie muziekfestival ABlive groot succes

Eindhoven

Het muziekfestival ABlive is achter de rug. Op zaterdag 11 september tussen 12 uur 's middags en middernacht werd in het park van woonwijk de Achtse Barrier een gevarieerd muziekprogramma aangeboden. De Achtse Barrier is een woonwijk die in de jaren 80 werd gebouwd en waar destijds veel jonge gezinnen met kleine kinderen zijn komen wonen. Deze kinderen worden ouder, worden jongeren en gaan op zoek naar vertier. In al die jaren is er in de wijk echter niet heel veel veranderd, voor jongeren was er relatief weinig te doen.
<BR>
<BR>Initiatiefnemer Rob van Gils kwam een tijd geleden dan ook op het idee om iets met en voor de jongeren te organiseren. De jongeren waren direct gemotiveerd en zo ontstond het idee voor een muziekfestival in de eigen wijk, later ABlive gedoopt. Ook de gemeente was direct enthousiast en verleende een forse subsidie voor het op poten zetten van een professioneel georganiseerd ABlive.

Diverse muziekstijlen, maar toch vooral gericht op jongeren, werden deze dag ten gehore gebracht. Er ging aandacht uit naar onder meer bands uit de wijk en regio maar zeker ook enkele nationaal bekende acts als de nederlandstalige zanger Armand (o.a. bekend van "Ben ik te min") en hardrockband Van Katoen. Het festival is zonder problemen verlopen, zelfs een regenbuitje kon de sfeer niet verpesten. Zo'n vijfduizend bezoekers wisten de weg naar het festival te vinden. De organisatie sprak dan ook van een groot succes, ABlive gaat jaarlijks herhaald worden. ©BON - SQ Vision Mediaprodukties - Foto's: Gabor Heeres
Provincie:
Tag(s):