zaterdag, 23. december 2006 - 16:27

Ambtenaren Lelystad voetballen tegen Unicum

Lelystad

Een gemeentelijk voetbalteam, bestaande uit een mix van ambtenaren en bestuurders, voetbalt maandag 1 januari 2007 de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen een team van voetbalvereniging Unicum op sportpark Schouw. Aanvang 14.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseert Unicum een penaltytoernooi om de Lloyd Doesburg bokaal.

Inzet van de nieuwjaarswedstrijd is een wisseltrofee. Wie driemaal achter-een wint mag deze mee naar (stad)huis nemen. De Gemeente Lelystad en de v.v. Unicum hebben elk een wisseltrofee in de prijzenkast staan. Deze keer mag Unicum bij winst een tweede wisselbokaal definitief behouden. Voor de gemeente is er dus alles aan gelegen om Unicum van winst af te houden.

In het gemeente-team doen zowel bestuur-ders als ambtena-ren mee. Twee wethouders, Willem de Jager (PvdA) en Albert Kok (Christen Unie) doen actief mee, evenals de raadsleden Wouters Zweers (Leefbaar Lelystad), Bahreddine Belhaj (PvdA), Wout Jansen (InwonersPartij), Patrick Tetteroo (CDA) en Herman Veerkamp, ex-raadslid en nu fractieassistent van de StadsPartij.

Andere namen in het sterrenteam van de gemeente zijn onder andere : René Both, Henk Borghuis, Johan Kuiper, Dick Nauta, Ed Rentenaar, Huub Smoolenaars, Ness Acun, Martin Groeneveld, en Harold Hofstra. Als coach van het gemeenteteam treedt op oud-wethouder Ruud Bootsma.

Unicum brengt een team van vetera-nen, vrijwilligers en bestuursleden in het veld. Toeschouwers zijn van harte welkom om de voetballers te steunen in deze ‘wedstrijd van het jaar’.

Ook de komende nieuwjaarsdag wordt voorafgaand aan de nieuwjaarswedstrijd de strijd om de Lloyd Doesburg penaltybokaal gehouden, genoemd naar de oud-doelman van Ajax die op 7 juni 1989 één van de slachtoffers was bij de vliegramp in Suriname. Lloyd Doesburg was doelman op het allereerste nieuwjaarsevenement dat Unicum organiseerde. Deelname aan het penalty-schieten is gratis. Het begint om 12.00 uur en staat open voor iedereen. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur.
Provincie:
Tag(s):