donderdag, 23. februari 2006 - 10:33

Autodief met prop geld in de mond aangehouden

Eindhoven

Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur is een 36-jarige autodief uit Eindhoven aangehouden in een tuin van een woning aan de Archimedesstraat. Vlak voor zijn aanhouding zag de politie de man hard voorbij rijden over de Dr. Cuyperslaan. Wat opviel was dat de voorruit van het voertuig een flinke barst had. Daarop gaf de politie de bestuurder van de auto een stopteken.

Maar in plaats van vaart te minderen probeerde de bestuurder met hoge snelheid te ontkomen. Vanaf de Thorvaldsenlaan werd de achtervolging ingezet. Bij zijn vluchtpoging, ter hoogte van de Boschdijk, botste hij tegen verschillende voertuigen op waaronder een politieauto. Inmiddels was doorgegeven dat de auto die ochtend in Tilburg gestolen was.

Even later werd het voertuig op de Morsestraat leeg aangetroffen. Op aangeven van een getuige werden een aantal achtertuinen van de woningen doorzocht. In een van de tuinen werd de verdachte aangetroffen. De man had een prop met papiergeld in zijn mond, bestaande uit enkele honderden euro’s. Agenten die de aanhouding verrichtten konden voorkomen dat hij het geld inslikte. De man is voor verder onderzoek ingesloten
Provincie:
Tag(s):