dinsdag, 18. april 2006 - 11:05

Automobilist rijdt op groep in

Houten

Een 29-jarige Houtenaar is maandagavond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man was omstreeks 19.30 uur met zijn auto op de Meercamp/Scherpencamp ingereden op een groep jongeren. Daarbij schepte hij een 22-jarige Houtenaar. De politie trof de auto aan op het grasveld. Het slachtoffer lag tien meter verderop. Hij bleek bloedende wonden aan hoofd en hand te hebben. Per ambulance werd hij naar het St. Antonius Ziekenhuis vervoerd.

Een getuige, die deel uitmaakte van de groep, vertelde de politie dat hij eerder die dag de 29-jarige Houtenaar per ongeluk bijna had aangereden met zijn auto. De man reed toen op een fiets en reageerde boos. Later hoorde de getuige via een vriend dat de man naar hem op zoek was. Op maandagavond zagen zij de man plotseling met hoge snelheid in een auto op de groep af rijden. De meeste jongeren sprongen opzij, maar het slachtoffer was te laat. Een andere 22-jarige jongen werd geraakt aan zijn been en liep daarbij verwondingen op.

De bestuurder stapte na de aanrijding uit met een koevoet in zijn hand en liep achter de getuige aan. Bij het zien van diens vader, liep hij weg. De politie hield de man aan. Hij rook sterk naar drank. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 545 ug/l. De auto van de man is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de gebeurtenissen.
Provincie:
Tag(s):