maandag, 20. november 2006 - 16:34

Basisschool Bolleberg ontvangt Techniekprijs

Maria-Hoop

Basisschool De Bolleberg uit Maria Hoop heeft uit handen van gedeputeerde Economische Zaken en Onderwijs Martin Eurlings de Techniekprijs ontvangen. Dat gebeurde op maandag 20 november in het Industrion waar minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven het Technolab opende.

Basisschool De Bolleberg kreeg een cheque van 500 euro te besteden aan techniekonderwijs. Uit de onderwerpen van het kinderprogramma ‘De Kinjerkroam: waat wets se van techniek’ (L1 TV) is De Bolleberg uitgekozen vanwege de passie waarmee deze school techniek onder de aandacht van leerlingen brengt.

De Provincie Limburg stimuleert de keuze van jongeren voor techniek. Martin Eurlings gedeputeerde Economische Zaken en Onderwijs: “Meester Jo van basisschool De Bolleberg is een kanjer. Hij weet zijn passie voor techniek over te brengen op de leerlingen. Zo brachten de leerlingen een bezoek aan een rechercheur en moesten ze zelf vingerafdrukken zichtbaar maken op het raam. Dat maakt techniekonderwijs leuk en spannend. Daarmee wordt bij jonge kinderen de basis gelegd voor interesse in techniek�.

Op basisschool de Bolleberg in Maria Hoop wordt techniek regelmatig onder de aandacht gebracht in en tijdens lessen die zich daarvoor lenen. Ook worden gelegenheden aangegrepen om iets te leren of te doen met techniek. Zo heeft de school het afgelopen jaar een Techniekfietstocht langs bedrijven in Maria Hoop georganiseerd. Daarbij werden onder andere een hoefsmid, een rechercheur, een garage/bergingsbedrijf en een electrotechnisch bedrijf bezocht.
Provincie:
Tag(s):