dinsdag, 15. augustus 2006 - 13:26

Bende overvallers van sekshuizen opgepakt

Amsterdam

De politieregio's van Amsterdam-Amstelland en Gooi- en Vechtstreek hebben de afgelopen maanden zes mannen en een vrouw gearresteerd die verdacht worden van gewapende overvallen. Dit maakt de politie dinsdag bekend. De bende had het voornamelijk voorzien op sekshuizen of seksgerelateerde bedrijven.

De bendeleden, in de leeftijd van 19 tot 24 jaar, worden verdacht van het plegen van zeker achttien roofovervallen. Deze werden gepleegd in de eerste drie maanden van dit jaar. Vijf daarvan vonden plaats in de regio's Flevoland, Zaanstreek Waterland en Gooi -en Vechtstreek.

De daders gingen met steeds meer geweld te werk. Bij één overval werd een schot gelost, werden slachtoffers met een wapen geslagen en kwam het zelfs tot een zedendelict. De recherche hield in maart en april zes verdachten aan. Onder hen is een 24-jarige Amsterdammer die als hoofddader wordt beschouwd. De zevende verdachte is een heler die beschikte over een bij een roofoverval gestolen gsm. Hij werd half juli aangehouden. Deze man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De buit bestond meestal uit kleine geldbedragen, gsm's en sieraden. Het hoogste bedrag dat bij een overval werd buitgemaakt, bedroeg zo'n 1.500 euro. Zowel het personeel als de aanwezige klanten moesten onder bedreiging van een vuurwapen geld en sieraden afstaan. Als er een kluis aanwezig was, moest ook deze worden geopend. Diverse slachtoffers liepen bij de overvallen lichte verwondingen op. Deze werden voornamelijk toegebracht door de hoofdverdachte, die hen met een wapen sloeg. De recherche vermoedt dat er meer dan achttien overvallen zijn gepleegd, maar dat sommige mensen, waaronder klanten, geen aangifte hebben gedaan. Alle verdachten zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid. Vier van hen zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):