dinsdag, 14. november 2006 - 20:00

Brand in loods legt hennepkwekerij bloot

Raamsdonksveer

Dinsdagmiddag rukten brandweer en politie om 14.10 uur uit naar een brand in een bedrijfspand aan de Ruisvoorn 12 in Raamsdonksveer. Bij aankomst sloegen de vlammen al reeds door het dak heen. Na een uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden.

Bij het betreden van het pand aan de achterzijde werd de oorzaak van het vuur al snel duidelijk. In het pand was namelijk een hennepkwekerij gevestigd. Voor de stroomvoorziening was een aansluiting buiten de hoofdmeter om aangelegd, wat betekent dat de elektriciteit werd gestolen.

Medewerkers van Essent hebben de stroomtoevoer naar het pand daarom helemaal afgesloten. Het is nog niet duidelijk hoe groot de kwekerij is. Eerst zal de brand helemaal gedoofd moeten zijn en zullen er veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Daarna kan de politie het pand betreden en een inschatting maken van de grootte van de wietplantage.

De eigenaar van het pand was bij de bluswerkzaamheden aanwezig. Hij is onlangs met zijn bedrijf verhuisd en had het gebouw tijdelijk verhuurd. Toen de brandweer en politie wilden inrukken, gaf de eigenaar aan dat hij de huurder van het pand zag lopen. Deze man is meteen door de politie ingerekend op verdenking van overtreding van de Opiumwetgeving. Het gaat om een 43-jarige man uit Kaatsheuvel. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Geertruidenberg. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):