maandag, 25. december 2006 - 10:25

Brand in woning, zeven mensen naar ziekenhuis

Amsterdam

In een woning aan het Nieuwlandhof in Amsterdam is maandagmorgen rond 07.30 uur brand uitgebroken. Drie mensen raakten licht gewond. Enkele mensen raakten onderkoeld terwijl zij buiten stonden.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in een benedenwoning. Drie bewoners konden het huis verlaten maar hadden wel rook ingeademd en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewoners van naast- en bovengelegen appartementen konden zichzelf in veiligheid brengen, maar raakten licht onderkoeld terwijl zij buiten stonden. Vier van hen werden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. In totaal hebben ongeveer vijftien mensen tijdelijk hun woning moeten verlaten. Zij werden opgevangen door de politie.

Nadat de brand geblust was en de brandweer metingen had verricht om te kijken of er geen verhoogde concentratie schadelijke stoffen was vrijgekomen konden de bewoners van het appartementencomplex weer terug naar hun woningen. De brandweer heeft geen verhoogde concentratie schadelijke stoffen gemeten.

De woning waar de brand gewoed heeft, is onbewoonbaar door rook-, roet- en waterschade. Stichting Salvage is ingeschakeld om vervangende woonruimte voor de bewoners te zoeken. In totaal zijn zeven mensen naar het ziekenhuis overgebracht als gevolg van het inademen van rook (drie) of het licht onderkoeld raken (vier).
Provincie:
Tag(s):