donderdag, 27. juli 2006 - 17:28

Celstraf voor Marechaussees Schiphol

Schiphol

De rechtbank in Haarlem heeft donderdag negen van de twaalf verdachten veroordeeld voor hun aandeel in het opzetten van een drugslijn. Acht van hen werkten op Schiphol.
De hoofdverdachte kreeg 44 maanden gevangenisstraf. Naast zijn leidende rol in de organisatie werd hij ook gestraft voor het in bezit hebben van een grote voorraad harddrugs. Zijn rechterhand in het kwaad werd veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf.

Een ex-bagagemedewerker, ook werkzaam op Schiphol, is veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Twee ex-medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 27 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. Hen wordt aangerekend dat zij als lid van de marechaussee misbruik hebben gemaakt van hun positie en bevoegdheden. Zij hebben het vertrouwen dat in hen is gesteld ernstig geschaad. Eén van hen had bovendien een hennepkwekerij, handelde in wiet en heeft een vals HAVO-diploma gebruikt om tot een opleiding toegelaten te worden. Er werden ook twee schoonmakers veroordeeld.
Provincie:
Tag(s):