zaterdag, 20. mei 2006 - 9:19

Dikke Banden Race

Winterswijk

Op zondag 28 mei om 13.30 uur wordt er in Winterswijk de Dikke Banden Race gehouden voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. De race maakt onderdeel uit van de Gelderse Rabo Banden Race tour op initiatief van de Gelderse Sport Federatie. Stichting Elite Amateurs Wielersport Nederland, Koninklijke Nederlandse Wielren Unie en de Gemeente Winterswijk maken het evenement mogelijk.

Vanaf 13.00 uur kunnen de deelnemers zich melden bij de jurybus in de Hortensialaan en worden de rugnummers en helm verstrekt. Vervolgens strijden de deelnemers op een afgezet parcours tegen elkaar. De jury selecteert de winnaars en zij mogen naar de landelijke finaledag die eind september wordt georganiseerd op sportcentrum Papendal.

Deze Dikke Banden Tour is speciaal voor alle kinderen in Gelderland in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die de wielersport wel erg leuk vinden maar eigenlijk nog niet zo goed weten wat het precies inhoudt. Om mee te kunnen doen hebben de kinderen alleen hun eigen fiets nodig (vandaar de dikke banden) én natuurlijk goede zin.

Meer informatie over de Dikke Banden Race, kijk dan op www.Gelderland-sport.nl of www.rabodikkebandenrace.nl. Hier staat een overzicht van alle gemeenten/verenigingen in Gelderland die een race organiseren. Wil je meedoen dan kun je contact opnemen met Cor Maatkamp, tel.0543-515530
Provincie:
Tag(s):