zondag, 30. juli 2006 - 13:46

Echtpaar beroofd

Arnhem

Een echtpaar uit Huissen (een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw) is in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een straatroof nabij de John Frostbrug in Arnhem. Het paar was daarbij ongedeerd gebleven. De Arnhemse politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren.

Volgens de verklaring van het paar waren ze even voor één uur op de fiets vanuit het centrum van Arnhem op weg naar huis. Nadat ze de John Frostbrug waren overgestoken wilden ze ter hoogte van het Waardmanspad in de wijk Malburgen naar beneden gaan om zo verder naar huis te gaan. Onderaan de trappen zouden plotseling drie onbekende mannen tevoorschijn zijn gekomen die het paar onder bedreiging met geweld geld afhandig had weten te maken. Daarbij zou gedreigd zijn met een knuppel.

Het drietal ging er vervolgens met de buit vandoor. Door agenten is later nog vergeefs naar de daders gezocht. Volgens de slachtoffers zou het gaan om drie mannen met een vermoedelijk donkere huidskleur. Eén van hen had een gezet postuur, de andere twee waren slanker. Alledrie hadden hun gezicht bedekt. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of die kort voor of kort na de straatroof iets hebben gezien dat met het voorval in verband kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):