zondag, 10. december 2006 - 12:24

Een eigen huis in Almere

Almere

Op woensdag 20 december 2006 begint een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van Almere tot een volwassen en veelzijdige stad. Wethouder Adri Duivesteijn presenteert die avond de plannen van de gemeente Almere voor grootschalig particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw. Dit vindt plaats in de gloednieuwe stadsschouwburg van Almere, ontworpen door Kazuyo Sejima van het Japanse architecten bureau SANAA.

Burgemeester Annemarie Jorritsma lanceert die avond de website voor dit project en geeft daarmee het startschot voor de verkoop van de eerste 150 bouwkavels in de wijken Noorderplassen West en de Stripheldenbuurt.
In de toekomst zullen honderden mensen in Almere hun eigen huis kunnen bouwen, op eigen grond en naar eigen inzicht, individueel of samen met een groep mensen die zij zelf hebben gekozen.

Het zal deze avond gaan over de Almeerse aanpak van particulier opdrachtgeverschap en over de ervaringen van bewoners die al zelf hun huis hebben gebouwd. Daarnaast zal de ondertekening plaatsvinden van het convenant met Neprom en SEV voor de start van de ontwikkelingscompetitie Staalkaart voor Opdrachtgeverschap in het Homeruskwartier (Almere Poort).

De vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom bij deze aftrap in de nieuwe Schouwburg, Esplanade 10 in het Almeerse Stadshart.

Datum: woensdagavond 20 december 2006,
Locatie: in de gloednieuwe stadsschouwburg van Almere, Esplanade 10
Tijdstip: De start is om 19.30 uur.
Provincie:
Tag(s):