dinsdag, 5. december 2006 - 14:56

Essent heeft gunstigste bieding voor afvalverwerking

Weert

Essent Milieugroep gaat waarschijnlijk ook na 31 december 2008 het Limburgse GFT en huishoudelijk afval verwerken. Dit heeft het bestuur van de vereniging Afvalsamenwerking Limburg (ASL) bepaald. Vanaf 1 januari 2009 wordt de afvalverwerking in Limburg voor een periode van 5 jaar gegund. Volgens ASL kwam de Essent Milieugroep met de gunstigste aanbieding.

Een deskundig team heeft de aanbiedingen beoordeeld op prijs en kwaliteit en heeft de conclusies voorgelegd aan het Algemeen Bestuur van de vereniging ASL. Op grond van de conclusies van het beoordelingsteam heeft het bestuur op 1 december jl. besloten de gemeenten het advies te geven om met Essent Milieu in zee te gaan. Zowel voor GFT als voor restafval kwam Essent als winnaar uit de bus. In totaal hebben zes bedrijven een aanbieding gedaan.

Met het nieuwe voorstel zal er op 5 jaar tijd zo’n 50 miljoen euro worden bespaard op de verwerkingskosten. Dit komt neer op een vermindering van 25 euro aan verwerkingskosten per gezin in Limburg, zo meldt de ASL.

De 46 betrokken gemeenten zullen op 11 januari 2007 beslissen of ze de aanbieding van Essent aannemen.
Provincie:
Tag(s):