dinsdag, 25. april 2006 - 15:11

Geen buitensporig geweld bij inbraak Sligro

Leiden

De Rijksrecherche heeft het onderzoek naar het schietincident op 10 augustus 2005 bij een vestiging van Sligro te Leiden afgerond. De conclusie van het onderzoek is dat de bij dit incident betrokken agenten geen buitensporig geweld hebben toegepast.

Na een melding van een bedrijfsinbraak bij de Sligro in Leiden troffen agenten drie verdachten aan op de parkeerplaats. De verdachten probeerden zich op gewelddadige manier aan hun
aanhouding te onttrekken. Bij de gebeurtenissen die daar op volgden, hebben de agenten, zo is uit het onderzoek gebleken, op enig moment mogen aannemen dat door verdachten een vuurwapen zou worden gebruikt.

Vervolgens is, op verschillende momenten kort na elkaar, door vijf agenten op of in de richting van de auto van verdachten geschoten. Hierbij is een verdachte gewond geraakt aan het hoofd.

Het onderzoek naar de toedracht van dit schietincident heeft uitgewezen dat het gebruik van het vuurwapen door de agenten in deze situatie gerechtvaardigd was op basis van de Ambtsinstructie. Het schieten was in deze omstandigheden bovendien een niet disproportioneel middel dat ingezet mocht worden om tot aanhouding van de verdachten over te kunnen gaan en tot noodzakelijke zelfverdediging van de agenten.

Lees artikel 'Wilde achtervolging eindigt op snelweg'
Provincie:
Tag(s):