vrijdag, 17. november 2006 - 9:32

'Gouden handdruk leraar na seksueel misbruik'

Den Haag

Een leraar van het Haags Montessori Lyceum zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een 16-jarige leerling. De 41-jarige man die les gaf in algemene natuurwetenschappen en biologie zou sinds 2004 een relatie van anderhalf jaar met het meisje hebben gehad. Dit schrijft de Telegraaf vrijdag.

Toen de relatie in juni van dit haar aan het licht kwam is hij volgens de krant door de school direct op non-actief gezet. De directeur van het Haagse Lyceum ontkent dat sprake is van seksueel misbruik, omdat het meisje bijna volwassen is.

Het Bureau Onderwijsinspectie spreekt in de krant wel degelijk over seksueel misbruik, ook al stemt het meisje zelf in met de verhouding. "Een docent en een leerling zijn namelijk niet gelijkwaardig. De school is verplicht aangifte te doen", zegt een woordvoerder. Of de school ook daadwerkelijk aangifte heeft gedaan bij de politie is onduidelijk al zegt de politie wel op de hoogte te zijn van de zaak. De politie zegt alleen niets te kunnen doen omdat het meisje geen aangifte wilde doen.

De leraar heeft nadat het arbeidscontract bij de kantonrechter werd ontbonden volgens de krant een gouden handdruk van 20.000,- euro gekregen en een afscheidsfeest op school. De directeur van de school zegt hierover in de krant dat ‘het zeer gebruikelijk is dat iemand wat geld meekrijgt. En wat wij organiseren voor een collega die afscheid neemt, is een interne aangelegenheid.’
Provincie:
Tag(s):