dinsdag, 25. juli 2006 - 11:15

Man overleden bij caravanbrand

Dinsdagochtend even na 04.30 uur is er brand uitgebroken in een caravan op een camping aan de Maneweg. Hierbij raakte een 62-jarige man uit Zwolle zwaargewond. Het slachtoffer werd daarop in zeer kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle.
De man is in de loop van de ochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

In totaal zijn er drie caravans in vlammen opgegaan en uit voorzorg hield de brandweer een naastgelegen woning, en een aantal bomen, nat om te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden.

De bewoners van de naast gelegen caravans hebben zich op tijd uit de voeten kunnen maken en zijn niet gewond geraakt. De brandweer heeft de brand geblust en rond 05.15 uur kon het sein brandmeester gegeven worden.

Op de F. van Blankenheimstraat in Deventer is dinsdagochtend wederom een caravan uitgebrand. De brand werd ontdekt rond 04.15 uur. De brandweer snel ter plaatse was, maar kon niet worden voorkomen dat de caravan geheel uitbrandde. Ook de schutting naast de caravan liep door de brand schade op.

De politie heeft beide branden in onderzoek, hieruit zal moeten blijken hoe de brand is ontstaan. Van brandstichting is vooralsnog geen sprake.
Provincie:
Tag(s):