vrijdag, 29. december 2006 - 19:57

Man rijdt in op kinderen van scoutinggroep

Een 53-jarige man uit Rijssen is donderdagmiddag 28 december, in opdracht van de officier van justitie, in zijn woning aangehouden als verdacht van poging tot doodslag.
Hij wordt ervan verdacht in ieder geval een keer opzettelijk met zijn auto te zijn ingereden op twee kinderen van een scoutinggroep.

Donderdagmiddag werd om ongeveer 13.00 uur door een 25-jarige leider van een scoutinggroep uit Rijssen gemeld dat even daarvoor een automobilist geprobeerd had twee van zijn pupillen, twee jongens uit Rijssen van 12 jaar, omver te rijden. Een en ander was gebeurd op de hoek Jagersweg / Elsenerweg in Enter.

Ter plaatse werd duidelijk dat de scouting groep bezig was met een wandeltocht en op de bewuste kruising in de berm iets had gegeten en gedronken. Daarop waren de kinderen van de groep weer in groepjes van twee vertrokken, zo ook de twee jongens.

De twee waren net weggelopen toen een auto uit de richting Enter kwam en op de kruising keerde en daarop op de twee jongens inreed die door snel opzij te springen, konden voorkomen dat ze omver werden gereden. Daarna keerde de automobilist nog een aantal keren en reed steeds weer richting de beide jongens.

Door de 25-jarige leider van de groep werd merk, kleur en kenteken van de auto genoteerd en werd de politie gewaarschuwd.

Het is nog onduidelijk wat de beweegredenen van de 53-jarige zijn geweest, verder onderzoek zal dit duidelijk moeten maken.
Provincie:
Tag(s):