woensdag, 29. maart 2006 - 15:55

Moeder (13) van dode zuigeling gevonden

Krefeld (D)

De politie heeft de moeder gevonden van de pasgeboren baby die vorige week dood werd aangetroffen in het Keizer Wilhelm park in het Duitse Krefeld. De moeder is een 13-jarig meisje die haar zwangerschap voor haar omgeving verborgen heeft weten te houden, zo meldt de politie in Krefeld donderdag.

Na onderzoek van de politie kwam het jonge meisje in beeld, omdat ze sinds de vondst van de baby behoorlijk was afgevallen. In eerste instantie ontkende ze elke betrokkenheid.

Donderdag kwam ze met haar moeder naar het politiebureau voor een DNA-test en bekende dat zij de moeder was. Haar familie was totaal niet op de hoogte van haar zwangerschap en het pubermeisje heeft zelfs tot een dag voor de geboorte gewoon haar lessen op school gevolgd. Haar gewichtstoename werd toegeschreven aan de opkomende puberteit. Tot tweemaal toe bezocht de moeder met haar dochter een arts, vanwege haar toenemende gewicht, maar beide artsen ontdekten de zwangerschap niet. Het laatste bezoek dateerde van begin maart.

Het meisje heeft verklaard thuis alleen te zijn bevallen van het meisje. Ze heeft de baby nog twee dagen thuis verborgen gehouden alvorens ze het dode meisje in een tas heeft verstopt in het park. Onderzoek heeft aangetoond dat het meisje levend ter wereld is gekomen. Vanwege gebrek aan verzorging en waarschijnlijk verstikking is de zuigeling omgekomen.

Vanwege haar leeftijd kan het meisje niet strafrechterlijk worden vervolgd. Onbekend is nog wie de vader van het kind is.
Provincie:
Tag(s):