zaterdag, 29. juli 2006 - 17:26

Nederland Wereldkampioen!

Amsterdam

Zaterdagmiddag is het Nederlandse team tijdens het WK Holland Beach Soccer wereldkampioen geworden. Met succes wist Oranje Marokko en Egypte te verslaan. Het vliegtuig van de Ghanese ploeg had vertraging, en daarom ging deze wedstrijd ook als gewonnen de boeken in. Op de Dam in Amsterdam ging Oranje deze keer dus wel met de hoofdprijs aan de haal.

De Holland Beach Soccer League bestaat uit zeven voorronden en twee series. In de ene serie spelen de internationale landenteams en in de andere de nationale teams. De finale van het Holland Beach Soccer Kampioenschap werd vandaag gespeeld op de Dam in Amsterdam.

Deze sport is spectaculair en dynamisch. Het zand voegt een andere dimensie aan de sport toe: lenigheid, teamwork en individuele vaardigheden worden getest. Gedurende het spel is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, wat weer zorgt voor spectaculaire omhalen en mooie zweefduiken van de keepers.

Spelers als Arnold Scholten, Marc van Hinthum, Dennis Gerritsen, John van Loen, Michael Mols, Maarten Atmodikoro en keeper Marco Ruitenbeek zorgden voor sensatie tijdens de finale van dit WK.

In de Holland Beach Soccer League werd het team van Poeha de winnaar.
Categorie:
Tag(s):